عضو انجمن انبوه سازان با تاکید بر اینکه روش کنونی شرکت عمران و بهسازی شهری ایران برای نوسازی بافتهای فرسوده کارایی ندارد،گفت:اقدام شرکت مذکور در درج آگهی برای نوسازی بافت فرسوده مانند این است که مردم بخواهند برای خرید خودرو در مزایده شرکت کنند.
به گزارش بنانیوز(BanaNews.ir)؛ حسن محتشم اظهار کرد: یکی از اقدامات اساسی برای نوسازی بافتهای فرسوده این است که شرکت عمران و بهسازی شهری ایران با همکاری شهرداریها تصمیم جدی بگیرند و این مسئله -نوسازی بافتهای فرسوده- زمانی اتفای میافتد که انبوهسازان را وارد این کار کند.
وی با تاکید بر اینکه شرکت عمران و بهسازی با یک سری محدودیتها و موانع قانونی مواجه است که باید آنها را حل کند، افزود: اگر این شرکت مصوبه مجلس یا هیئت دولت را اخذ کند میتواند موانع را که خیلی هم سخت نیست از پیش روی نوسازی بافتهای فرسوده بردارد.
وی با یادآوری اینکه مطابق قانون باید سالانه ۱۰ درصد از بافتهای فرسوده احیا می شد، تصریح کرد:نوسازی بافتهای فرسوده در کشور به صورت پراکنده انجام شده است. با آنکه شهرداریها در این زمینه اتفاقا شرایط خوبی را فراهم کرده و امتیازات قابل قبولی را ارائه داده اما نوسازی بافتهای فرسوده کافی نبوده است.
عضو انجمن انبوهسازان با بیان اینکه کل بافت فرسوده تهران ۱۳ هزار هکتار است،اظهار کرد: از این میزان بیش از ۳۰۰۰ هکتار بافت فرسوده با شرایط نامطلوب داریم و احیای آنها نیازمند برنامهریزی دقیق و ورود سازنده حرفهای است.
محتشم با اشاره به اینکه شرکت عمران و بهسازی شهری ایران برای احیای بافتهای فرسوده اقدام به درج آگهی میکند، بیان کرد: درج آگهی ایرادی ندارد اما صرفه نظر از هر شرایط مثبتی که ممکن است در این کار وجود داشته باشد برای احیای بافتهای فرسوده چنین روشی جواب نمیدهد و اساساً سازنده حرفهای به دنبال آگهی نمیرود چون دنبال این کار نیست.
وی گفت: اقدام شرکت عمران و بهسازی شهری ایران برای درج آگهی جهت نوسازی بافت فرسوده مانند این است که مردم بخواهند برای خرید خودرو در مزایده شرکت کنند.
وی ادامه داد: سازندههای متفرقه به این آگهی مراجعه میکنند و این روش طی چند سال اخیر جواب نداده و استقبالی از آن نشده است.
وی تاکید کرد: در بحث نوسازی بافتهای فرسوده ابتدا باید اول انبوهسازان را وارد کنند.
رییس سابق انجمن انبوهسازان استان تهران یادآور شد: شرایط اقتصادی کشور راکد بوده و روان نیست و گردش مناسبی در این بخش نداریم. به همین دلیل طبیعتا سرمایهها در جهت تولید نیست و بیشتر در بانکها سپردهگذاری می شود.