برگزاری دوره آموزشی پتروگرافی بتن
اولین دوره آموزشی تخصصی پتروگرافی بتن در ایران با حضور ۱۷ شرکت کننده سراسر کشور روز پنجشنبه مورخ ۱ تیر ماه سال ۱۴۰۲ به مدت ۸ ساعت به صورت حضوری در مرکز تحقیقات بتن ایران (متب) با تدریس خانم دکتر شیرین تندکار برگزار شد.
دورههای آموزشی پتروگرافی بتن با هدف آشنایی کارشناسان، دانشجویان و علاقه مندان به صنعت ساخت و ساز بتنی با مفاهیم و تکنیکهای مرتبط با بررسی و تحلیل میکروسکوپی بتن برگزار میشوند. این دورهها به طراحان، مهندسین، مشاوران و کارشناسان مواد ساختمانی و کلیه افراد فعال در زمینههای مرتبط با بتن و ساخت و ساز بتنی کمک می نماید تا بهترین استفاده را از بتن در پروژههای خود داشته باشند.
هدف اصلی از برگزاری دورههای آموزشی پتروگرافی بتن
- آشنایی با ترکیبات بتن: این دورهها به شرکتکنندگان کمک میکنند تا با ترکیبات مختلف مواد معدنی موجود در بتن، ساختار داخلی آن و تأثیر آن بر خواص بتن آشنا شوند.
- تحلیل میکروسکوپی بتن: شرکتکنندگان از طریق دورههای آموزشی پتروگرافی بتن، با روشها و تکنیکهای تحلیل میکروسکوپی بتن، شناخت و بررسی میکروسکوپی بتن را یاد میگیرند که بهترین شناخت از خواص و کیفیت بتن را فراهم میکند. در این دوره به شرکت کنندگاه این فرصت داده شد که هریک به صورت جداگانه و فردی از میکروسکوپ استفاده کنند و نمونه های مختلف بتن را از جلو ببینند و با استاد تمرین کنند.
- بهبود کیفیت کنترل کیفیت بتن: با شناخت میکروسکوپی بتن و فهم بهتر ترکیبات آن، مهندسان مسئول اجرای پروژه های بتنی در پروژههای خود میتوانند فرآیند کنترل کیفیت بتن را بهبود دهند و نقاط ضعف را شناسایی نمایند.
- استفاده بهینه از بتن: با داشتن دانش مناسب در زمینه پتروگرافی بتن، مهندسان می توانند بهترین مصالح را برای تولید بتن پروژه خود با توجه به نیاز پروژه انتخاب و تامین نمایند.
-
سرفصل دوره آموزشی پتروگرافی بتن:
مقدمهای بر پتروگرافی بتن: این بخش شامل مفاهیم اولیه در مورد پتروگرافی بتن، اهمیت آن و کاربردهای آن در صنعت ساختمان است.
بخش اول: هدف از پتروگرافی بتن
- پتروگرافی بتن چیست؟
- لزوم مطالعات پتروگرافی بتن
- بررسی دوام و کیفیت بتنهای سخت شده
- بررسی میزان آسیب در بتنهای قدیمی
- کنترل کیفیت مواد تشکیل دهندۀ بتن پیش از ساخت برای اقزایش دوام بتن
- استفاده بهینه از منابع معدنی طبیعی در تهیه مواد اولیه بتن
بخش دوم: سنگ شناسی مقدماتی
- اهمیت شناخت کانی و سنگها در پتروگرافی بتن
- سنگهای آذرین
- سنگهای رسوبی
- سنگهای دگرگونی
بخش سوم: پتروگرافی بتن
- روش مطالعه پتروگرافی بتن
- آماده سازی نمونه
- تهیه مقاطع نازک و صیقلی
- آنالیزهای دستگاهی
- میکروسکوپ نوری
- میکروسکوپ انعکاسی
- بیناکولر
- XRD
- XRF
- SEM
- استفاده از استانداردهای بینالمللی
- C295/C295M Standard Guide for Petrographic Examination of Aggregates for Concrete.
C856 − ۱۳ Standard Practice for Petrographic Examination of Hardened Concrete.
- پتروگرافی بتن
- بررسی ویژگیهای عمومی مواد سازنده
- خصوصیات دانههای بزرگ/ ریز
- میزان حفرات (Voids) و فضای پرشده/ خالی
- درصد میکرو شکستگیها
- بررسی دوام و استحکام با شناسایی واکشهای قلیایی بتن، کربناتی و کانهزایی (ASR – ACR – DEF – Iron)
- تحلیل مشاهدات و بررسی میزان تاثیرپذیری بتن از محیط
- محیطهایی با رطوبت بالا
- سازههای آبی
به شرکت کنندگان پس از قبولی در آزمون گواهینامه معتبر مرکز تحقیقات بتن (متب) مورد تایید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و گواهی نامه معتبر از سوی سازمان ملی استاندارد ارائه شد.
جهت ثبت نام و کسب اطلاعات در خصوص دوره آموزشی پتروگرافی بتن می توانید به لینک زیر مراجعه نمایید و یا با مرکز تحقیقات بتن به شماره های ۸۸۶۶۴۱۵۱ – ۸۸۶۶۴۱۵۲ تماس حاصل نمایید.
واحد آزمایشگاه بتن مرکز تحقیقات بتن (متب) ارایه دهنده خدمات آزمایشگاهی پتروگرافی بتن در سراسر کشور می باشد. جهت درخواست انجام آزمایش پتروگرافی بتن پروژه های خود می توانید با کارشناسان فنی واحد آزمایشگاه تماس حاصل نمایید و یا درخواست خود را در سامانه آزمایشگاه بتن مرکز ثبت نمایید.