شیوه نامه نگارش مقالات

عنوان حداکثر در ۲ خط (B Zar 14pt, Bold)

(یک خط فاصله با قلم B Zar 14pt)
نام و نام خانوادگی نویسنده اول۱، نویسنده دوم۲،٭، … (B Zar 11pt, Bold)
(یک خط فاصله با قلم B Zar 11pt)
1- مرتبه علمی و یا سمت، نام دانشگاه و یا سازمان، شهر، کشور نویسنده اول (B Zar 10pt)
2- مرتبه علمی و یا سمت، نام دانشگاه و یا سازمان، شهر، کشور نویسنده دوم (B Zar 10pt)
(یک خط فاصله با قلم  B Zar 10pt)
رایانامه نویسندگان به ترتیب از چپ به راست که با ویرگول از یکدیگر جدا شده باشد (Times New Roman 9pt)
(یک خط فاصله با قلم  B Zar 10pt)

چکیده (B Zar 10pt, Bold)

لازم است در چکیده  مسأله، اهداف، روش ، یافته های اصلی و نتیجه گیری تحقیق به ترتیب آورده شود. لازم است چکیده در یک پاراگراف تنظیم شده و متشکل از ۱۵۰ تا ۲۰۰ کلمه باشد. لازم است در متن چکیده از ارجاع به مراجع و استفاده از جدول، شکل و یا رابطه و همچنین کلمات اختصاری تعریف نشده پرهیز شود. در تهیه متن چکیده از قلم (B Zar10pt)  استفاده شود.

(یک خط فاصله با قلم  B Zar 10pt)

واژه‎های کلیدی(B Zar 10pt, Bold) : حداقل ۳ و حداکثر ۵ واژه که با ویرگول از یکدیگر جدا شده باشد (B Zar 10pt).

(یک خط فاصله با قلم  B Zar 10pt)

۱- مقدمه(B Zar 11pt, Bold)

این راهنما جهت استفاده نویسندگان برای تنظیم اصل مقالات فارسی و انگلیسی مطابق الگوی واحد این کنفرانس ارائه شده است. لازم است نویسنده مسئول با علامت ستاره (٭) در لیست نویسندگان مشخص شود. رعایت این شیوه‌نامه برای همه نویسندگان اجباری است. لازم به توجه است که متن شیوه‌نامه حاضر با رعایت این الگو تنظیم شده است.

توصیه می شود متن اصلی شامل بخش های مقدمه، اهداف و قلمرو تحقیق، روش تحقیق، یافته¬های تحقیق و نتیجه گیری باشد. دربخش مقدمه به ترتیب به بیان مسأله، اهمیت موضوع،  پیشینه تحقیق و نوآوری تحقیق پرداخته شود. در بخش روش تحقیق به فرایند و ابزار مورد استفاده جهت جمع آوری و تحلیل داده ها پرداخته شود. در این بخش جزئیات به گونه ای ارائه شود که تکرار تحقیق انجام شده توسط محققان دیگر امکان پذیر باشد. در بخش نتیجه گیری به مقایسه یافته ها با نتایج مطالعات گذشته، نتیجه گیری با توجه به اهداف تحقیق، نقش پژوهش انجام‌شده درگسترش مرزهای دانش و فناوری و همچنین پیشنهادات جهت تحقیقات آتی پرداخته شود.  بخش قدردانی(در صورت وجود) و منابع به ترتیب پس از بخش نتیجه گیری آورده شود.

برای نگارش مقاله از نرم افزار Word نسخه ۲۰۱۰ و یا بالاتر استفاده شود. متن مقاله بصورت تک ستونی در صفحات A4 و با حاشیه ۳۰ میلیمتر ازبالا و ۲۵ میلیمتر از راست، چپ و پایین آورده شود. فاصله خطوط Single درنظرگرفته شود. اولین خط هر پاراگراف ۵ میلیمتر فرورفتگی داشته باشد. برای متن اصلی مقاله از قلم (B Zar10pt)، برای عناوین بخش ها از قلم (B Zar 11pt, Bold) و برای عناوین زیر بخش ها از قلم (B Zar 10pt, Bold) استفاده شود. ﺷﻤﺎره ﻫﺮ زﻳـﺮﺑﺨﺶ در ﺳـﻤﺖ ﭼﭗ شماره بخش، ﭘﺲ از ﺧﻂ ﺗﻴﺮه آورده شود و در انتها نقطه اضافه شود (ﺑﺮای ﻧﻤﻮﻧﻪ: ۲-۱.). عناوین با یک خط فاصله با قلم (B Zar 10pt) از متن قبلی آورده شود. در صورت نیاز به استفاده از پانویس  از قلم (B Zar 9pt) استفاده شود. پانویس های فارسی و انگلیسی به ترتیب در سمت راست و چپ صفحه قرار داده شود. شماره گذاری پانویس ها در هر صفحه بصورت مجزا انجام شود. برای نگارش واژگان انگلیسی در مقاله فارسی و یا نگارش مقاله به زبان انگلیسی از قلم Times New Roman  استفاده شود. اندازه قلم انگلیسی یک واحد کمتر از اندازه قلم فارسی در هر موقعیت انتخاب شود. در مقاله انگلیسی برای چکیده، واژه‎های کلیدی، مقدمه، قدردانی و منابع به ترتیب از معادل های Abstract، Keywords، Introduction، Acknowledgments  و References استفاده شود.

(یک خط فاصله با قلم  B Zar 10pt)

۲- محدودیت تعداد صفحات

از کلیه نویسندگان درخواست می‌شود تا ضمن رعایت دقیق مفاد شیوه‌نامه نگارش مقالات خود را در حداکثر ۱۲ صفحه  A4آماده و ارسال نمایند.

۳- سیستم آحاد

لازم است از سیستم واحدهای استاندارد SI  استفاده شود. در صورت استفاده از سایر واحدها  معادل های استاندارد SI در داخل پرانتز ذکر شود.


۱ Footnote

۴- روابط ریاضی

روابط ریاضی در منتهی‎الیه سمت چپ صفحه و با اندازه قلم 10pt و با استفاده از  Equation Editor نرم افزار Word نوشته شود. شماره هر رابطه بصورت ترتیبی و درداخل پرانتز و در منتهی الیه سمت راست ذکر شود. روابط در متن به ترتیب شماره مورد ارجاع قرار گیرد. شماره پس از واژه «رابطه» با یک فاصله آورده شود. لازم است توضیحات تمامی نمادهای بکاررفته در روابط با ذکر واحد قبل و یا بعد از نوشتن رابطه بیان شود. لازم است هر رابطه از متن قبل و بعد از خود یک خط فاصله داشته باشد. برای نمونه به رابطه ۱  که در آن A و  Rبه ترتیب نشانگر مساحت و شعاع دایره هستند، توجه نمایید.
(یک خط فاصله با قلم  B Zar 10pt)
                                                                                                                                                                              A=πR^2
(یک خط فاصله با قلم  B Zar 10pt)

۵- جدول ها

لازم است اعداد، حروف و علائم مورد استفاده درجدول ها خوانا و قابل تفکیک بوده و با قلم  (B Zar 10pt)و یا (Time New Roman 9pt) نوشته شود. نوشته های داخل جدول ها بصورت وسط چین آورده شود. جدول ها لازم است قابل ویرایش بوده و به صورت عکس آورده نشود و همچنین در متن به ترتیب شماره مورد ارجاع قرار گیرد. شماره پس از واژه «جدول» با یک فاصله آورده شود. طراحی جدول مطابق جدول ۱  انجام شود. عنوان جدول لازم است به گونه ای انتخاب شود که جدول مستقل از متن قابل فهم باشد. عنوان هر جدول در بالای جدول و با قلم (B Zar 10pt, Bold)  نوشته شود. همچنین جدول از متن قبل و بعد از خود یک خط فاصله داشته باشد.
(یک خط فاصله با قلم  B Zar 10pt)

جدول ۱: نتایج آزمایش شبکه WRBF در پیشبینی مقادیر….

پریودهای موثر در رفتار دینامیکی سازه میانگین خطا (%) ماکزیمم خطا (%)
tp1 ۲۷۰/۰ ۷۶۲/۰
tp2 ۲۱۰/۰ ۶۸۰/۰

(یک خط فاصله با قلم  B Zar 10pt)

۶- شکل ها

لازم است اعداد، حروف و علائم مورد استفاده در شکل ها خوانا و قابل تفکیک باشد. لازم است شکل ها در متن به ترتیب شماره مورد ارجاع قرار گیرند. شماره پس از واژه «شکل» با یک فاصله آورده شود (برای نمونه: شکل ۱ ). عنوان شکل لازم است به گونه ای انتخاب شود که شکل مستقل از متن قابل فهم باشد. عنوان هر شکل با قلم (B Zar 10pt, Bold) در پایین شکل نوشته شود. همچنین شکل از متن قبل و بعد از خود یک خط فاصله داشته باشد.

(یک خط فاصله با قلم  B Zar 10pt)

شکل ۱: طیف طرح الاستیک ۵ درصد میرای UBC و …


۱ Eq.1
۲ Table 1
۳ Figure 1

۷- ارجاع به منابع در داخل متن

لازم است ارجاع به هر منبع در داخل متن با ذکر شماره ترتیبی مستقل در داخل کروشه [ ] انجام شود. در مقالات فارسی و انگلیسی برای ارجاع به منابع به ترتیب از اعداد فارسی و انگلیسی استفاده شود. لازم است برای ارجاع به دو مرجع و یا چند مرجع با شماره‌های غیرمتوالی از «ویرگول» و برای ارجاع به چند مرجع با شماره‌های متوالی از «خط‌تیره» استفاده شود (به عنوان نمونه: [۶، ۹، ۱۲] و یا [۳-۵]). از ارجاع به منابع منتشر نشده پرهیز شود.

۸- قدردانی

در این قسمت نویسندگان می‌توانند در صورت لزوم مراتب تشکر و قدردانی خود را از حامیان تحقیق بیان کنند. محل قرار گیری این بخش قبل از بخش منابع است.

۹- منابع

برای نگارش منابع فارسی از قلم (B Zar 10pt) و برای نگارش منابع انگلیسی از قلم (Times New Roman 9pt) استفاده شود. منابع به ترتیب ذکرآنها در متن آورده شود. اولین منبع با یک خط فاصله با قلم (B Zar 10pt) از عنوان بخش آورده شود. یک خط فاصله با قلم B Zar 8pt)) بین منابع درنظر گرفته شود. در فهرست منابع جهت شماره گذاری منابع انگلیسی از اعداد انگلیسی استفاده شود. مشخصات کامل هر منبع بر پایه ‘شیوه نامه ایران’ ذکر ¬شود. این شیوه نامه در نشانی  https://imos.irandoc.ac.irدر دسترس است. چند نمونه از نحوه ذکر مشخصات منابع فارسی و انگلیسی بر پایه شیوه نامه ایران در ادامه آمده است. در مقالات انگلیسی در صورت استفاده از منابع  فارسی لازم است مشخصات  به انگلیسی برگردانده شود و عبارت (in Persian) در انتهای منبع قرار گیرد.
۱. کمال زاده، حسن. ۱۳۸۸. پیشگیری و درمان بیماری های قلبی به زبان ساده. تهران: نور دانش.
۲. Gasper, Frank X. 1999. Leaving Tic. Hanover, NH: Univ. Press of England.
۳. صارمی، کتایون، عباس رفیعی فراهانی، و فریدون امانی. ۱۳۷۲. موزه های ایران. تهران:  سازمان میراث فرهنگی کشور.
۴. Merk, Jane S., Ida J. Fogg, and Charles A. Snowe. 1987.  Astrology for the Beginning Meteorologist. Chicago: Dark Weather and Clere.
۵. سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور. دفتر امور فنی و تدوین معیارها. ۱۳۸۰.  ضوابط طراحی فضای سبز شهری. تهران: سازمان  مدیریت و برنامه ریزی کشور، معاونت امور پشتیبانی، مرکز مدارک عالی و انتشارات.
۶. British Standards Institute. 1985. Specification for Abbreviation of Title Words and Title of Publication.  Linford Woods, Milton Keynes, UK.: British Standards Institute.
۷. نوروزی چاکلی، عبدالرضا. ۱۳۸۴. جامعه اطلاعاتی و جهانی شدن. در مجموعه مقالات همایش های انجمن کتابداری و اطلاع رسانی ایران، ویراسته محسن حاجی زین العابدینی، ۱۲۱- ۱۵۳. تهران: کتابخانه ملی جمهوری اسلامی.
۸. Phibbs, Bremdan. 1987. Herrlisheim: Diary of a Battle. In The other Side of Time: A Combat Surgeon in World War II, 117- 163. Boston: Little, Brown.
۹. بنی اسدی، نازنین. ۱۳۸۳. مدیریت مشارکتی معلمان و ارتباط آن با رفتار جامعه مدنی داتش آموزان. مجله روانشناسی و علوم تربیتی ۳۴(۲):۶۵- ۹۶.
۱۰.Tweddle, Sally. 1998. Towards Criteria for Evaluating Website. British Journal of Educational Technology 29(3): 267- 270.
۱۱.دالمن، اعظم، حسین ایمانی، و حوریه سپهری. ۱۳۸۴ . تاثیر DEHP  بر بلوغ آزمایشگاهی، از سرگیری میوز، و تکوین اووسایت های نابالغ موش. پوستر ارائه شده در چهاردهمین کنفرانس سراسری زیست شناسی، گیلان.
۱۲. Ferguson, Carolyn J., and Barbara A.  Schaal. 1999. Phylogeography of Phlox Pilosa Subsp. Ozarkana. Poster presented at the 16th International Botanical Congress, St. Louis.
۱۳. فلاحی، داود. ۱۳۸۰. بررسی مهریه، حدود و احکام آن در فقه امامیه. پایان نامه کارشناسی ارشد، دانشگاه قم.
۱۴. Schwarz, G. J. 2000. Multi- Wavelength Analyses of Classical Carbon-Oxygen Novae.  PhD diss., Arizona State Univ.